Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Uzależnia swoim smakiem i aromatem, puszysta i wilgotna. Przepis ze starego zeszytu.
Shot na wzmocnienie odporności zrobiłam z kurkumą, świeżym imbirem, sokiem z...
Odsłon: 53
Klasyczna włoska pizza z bogatym połączeniem czterech rodzajów sera na chrupi...
Odsłon: 27
Przepis dnia
Przepis na pyszne, delikatne i wilgotne ciasto z cukinii, które przeplata jaś...
Odsłon: 884
Takie golonko najbardziej lubi mój mąż . Golonko gotowane do miękkości na wol...
Odsłon: 314
Shot na wzmocnienie odporności zrobiłam z kurkumą, świeżym imbirem, sokiem z...
Odsłon: 53
Klasyczna włoska pizza z bogatym połączeniem czterech rodzajów sera na chrupi...
Odsłon: 27
Przepis dnia
Przepis na pyszne, delikatne i wilgotne ciasto z cukinii, które przeplata jaś...
Odsłon: 884
Takie golonko najbardziej lubi mój mąż . Golonko gotowane do miękkości na wol...
Odsłon: 314
Składniki
Mandarynki obrać , wycisnąć sok. Margarynę rozpuścić. Mąki przesiać i wymieszać z proszkiem do pieczenia.
Jaja ubić na puszysto z cukrem , dodawać mąki wymieszane z proszkiem , mieszając dodawać rozpuszczoną margarynę , na końcu sok z mandarynek, wszystko wymieszać.
Piekarnik rozgrzać do 180 stopni. Jako że stary przepis więc forma z kółkiem. Formę wyłożyć papierem do pieczenia, kółko posmarować tłuszczem. Wlać przygotowane ciasto , wstawić do piekarnika i piec 50 minut lub do suchego patyczka.
Wystudzoną posypać cukrem pudrem.