Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Mandarynkowa babka"
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 70
Mamy już młodą kapustę więc postanowiłam przygotować obiad z jej wykorzystani...
Odsłon: 203
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 70
Mamy już młodą kapustę więc postanowiłam przygotować obiad z jej wykorzystani...
Odsłon: 203
Składniki
Wymieszaj w garnku wszystkie soki. Podgrzej lekko i dodaj cukier. Mieszaj, aż cukier się rozpuści. Zdejmij z ognia i ostudź.
Zalej żelatynę wrzątkiem, wymieszaj i rozpuść. Dodaj do soku.
Przelej galaretkę do formy na babkę (poj. 1 litr) i wstaw do lodówki na minimum 5-6 godzin. Przetrwa w lodówce nawet tydzień.
Przed podaniem wyłóż na paterę.
Zrobisz to bez trudu, jeśli wcześniej włożysz formę na chwilę do garnka z gorącą wodą.
Czas 45 min, 20 porcji, 111 kcal.
Żelatynę najlepiej dodawać do wrzątku stopniowo, cały czas mieszając.
Jeżeli powstaną grudki, wstaw naczynie do miski z gorącą wodą i dokładnie wymieszaj.Źródło: Olivia