Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Delikatny biszkopt z kremem na bazie galaretki i budyniu i malinami. Robiłam to ciasto również w wersji wiśniowej. Obie są pyszne. Wybaczcie, że zdjęcie nie jest najlepszej jakości.
Smak wiosny!
Odsłon: 676
Polecam.
Odsłon: 251
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 653
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 33
Smak wiosny!
Odsłon: 676
Polecam.
Odsłon: 251
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 653
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 33
Składniki
Oddzielamy żółtka od białek. Białka ubijamy na pianę. Potem dajemy cukier i jeszcze chwilę ubijamy. Do żółtek dodajemy ocet i proszek do pieczenia mieszamy. Żółtka zaczną rosnąć - łączymy je z pianą. Dajemy przesianą mąkę delikatnie i dokładnie wszystko mieszamy. Torownicę wyłożoną papierem do pieczenia napełniamy ciastem. Wstawiamy do nagrzanego piekarnika (180 stopni) Pieczemy do suchego patyczka.
Kompot malinowy dzielimy na 2 części. Jedną część wlewamy do małego rondelka i zagotowujemy. Kiedy zacznie wrzeć wsypujemy galaretkę malinową i rozpuszczamy. W drugiej części rozprowadzamy budyń łączymy z pierwszą częścią i zagotowujemy. Powstanie masa podobna do kiślu. Studzimy. Masło ucieramy na puch z cukrem i żółtkami dodajemy masę budyniowo-galaretkową mieszamy. 2 białka ubijamy na pianę i dajemy do kremu. Na koniec mieszamy delikatnie masę z malinami. Część owoców zastawiamy do dekoracji. Biszkopt skropić wodą z cytryną. Gotową masę wykładamy na ciasto. Dekorujemy resztą malin. *Ciasto w wersji wiśniowej można przygotować ze świeżych owoców lub używając np. wiśni w syropie. Rozcieńczony syrop zastąpi kompot.