Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Deser dla dorosłych - mrożone maliny połączyłam z likierem kokosowym i bitą śmietaną. Wyszło pięknie i pysznie.
Cudownie kremowy sernik na ciasteczkowym spodzie z wyczuwalną nutą pistacji i...
Odsłon: 1153
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 662
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 236
Cudownie kremowy sernik na ciasteczkowym spodzie z wyczuwalną nutą pistacji i...
Odsłon: 1153
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 662
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 236
Składniki
Zamrożone maliny i banana miksujemy z likierem i rumem. Śmietanę, cukier, puder, pokruszone liofilizowane maliny ubijamy na puszystą pianę. Do kieliszków przekładamy warstwę z mrożonych malin i bitą śmietanę. Ozdabiamy malinami i listkiem limonki, melisy lub mięty. Podajemy od razu po przygotowaniu.