Malinowe ciastka

Malinowe ciastka
> 5-6 os.
> 15 min
łatwe
przystępne
avatar Autor: KORAL
Proste, szybkie w wykonaniu kruche ciastka o smaku malinowym. Pycha.

Składniki

  • mąka pszenna 300 g
  • budyń malinowy ( bez cukru) 80 g
  • masło lub margaryna 220 g
  • cukier puder 60 g
  • maliny liofilizowane ok.5-8 g

Przygotowanie

  1. Wychodzi około 28 ciastek.
    Mąkę mieszamy z budyniem i cukier puder, dodajemy pokrojone schłodzone masło i maliny. Można dodać kilka kropli aromatu.
    Wszystko miksujemy w robocie do uzyskania jednolitej masy.
    Z gotowego ciasta odrywamy kawałki wielkości małego orzecha włoskiego, lub jeszcze mniejsze.
    Z kawałków forujemy kulki, przekładamy je na blachę z papierem do pieczenia.
    Za pomocą stempli lub foremek lekko spłaszczamy nadając wzorek.
    Pieczemy około 20 -25 minut w 180 C.

Komentarze do przepisu (11)

Paninadeser 17 lutego 2019
Superowe ciacha :)
SlodkoSlodka83 17 lutego 2019
Pychoty :-)
Maudie 17 lutego 2019
zne i pyszne maleństwa:)
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
  • mąka pszenna 300 g
  • budyń malinowy ( bez cukru) 80 g
  • masło lub margaryna 220 g
  • cukier puder 60 g
  • maliny liofilizowane ok.5-8 g
Składniki