Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Malinowa panna cotta z żelkami"
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 537
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 275
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 537
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 275
Składniki
Żelowe misie zalej rumem, przykryj, odstaw na 3-4 godziny w chłodne miejsce.
Mleko podgrzej z żelatyną, mieszając. Wsyp cukier i cukier waniliowy, dobrze wymieszaj. Ostudź. Dodaj kremówkę, wymieszaj.
3. Galaretkę malinową przygotuj według instrukcji. Wlej do formy, ostudź. Wlej pół masy śmietanowej, odstaw na chwilę do stężenia. Posyp połową żelków, wlej resztę masy, wyrównaj, odstaw na chwilę do stężenia. Posyp resztą żelków.
Panna cottę schłodź w lodówce. Polej sosem malinowym.
<strong>Czas przygotowania 40 min, ilość porcji 10, cena za porcję 1,70 zł.</strong>Źródło: Chwila dla Ciebie