Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne ciasto z galaretką, malinami oraz bitą śmietaną z migdałami i bezami. Na dodatek bez pieczenia :)
Prosta, smaczna i szybka w wykonaniu surówka z warzyw ogrodowych.
Odsłon: 476
Pistacjowiec bez pieczenia to kwintesencja słodkiej przyjemności, która zachw...
Odsłon: 9708
Do znanego na focaccię ciasta dodałam koncentrat pomidorowy. Dzięki niemu cia...
Odsłon: 127
Przepis na pyszną oraz aromatyczną babkę cytrynową, która w moim domu sprawdz...
Odsłon: 735
Sernik "Jajko sadzone" idealnie będzie pasował na świąteczny stół, choć bez o...
Odsłon: 140
Prosta, smaczna i szybka w wykonaniu surówka z warzyw ogrodowych.
Odsłon: 476
Pistacjowiec bez pieczenia to kwintesencja słodkiej przyjemności, która zachw...
Odsłon: 9708
Do znanego na focaccię ciasta dodałam koncentrat pomidorowy. Dzięki niemu cia...
Odsłon: 127
Przepis na pyszną oraz aromatyczną babkę cytrynową, która w moim domu sprawdz...
Odsłon: 735
Sernik "Jajko sadzone" idealnie będzie pasował na świąteczny stół, choć bez o...
Odsłon: 140
Składniki
WARSTWA MALINOWA: Dwie galaretki rozpuszczamy w 3 szklankach wody. Do lekko przestudzonej galaretki dodajemy mrożone maliny i odstawiamy do stężenia. SKŁADANIE CIASTA: Blachę wykładamy papierem do pieczenia lub folią. Wykładamy herbatnikami. Wylewamy galaretkę, wyrównujemy i chowamy do lodówki. MASA ŚMIETANOWA: Żelatynę zalewamy zimną wodą (tak żeby zakryć żelatynę) Do miski wlewamy zimną śmietanę 30 %, dodajemy serki i cukier puder, ubijamy na gęsty krem. Miseczkę z żelatyną wstawiamy do niewielkiego garnka, wlewamy wodę i podgrzewamy aż żelatyna się rozpuści. Do żelatyny dodajemy 2-3 łyżki śmietany, mieszamy i sprawdzamy czy jest zimna. Wlewamy do śmietany i miksujemy. Krem wylewamy na galaretkę. Wyrównujemy, posypujemy płatkami migdałowymi i bezami. Ciasto chowamy na całą noc do lodówki. Smacznego :)