Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 3547
Czy kotlety z groszku muszą być nudne i bezsmakowe? Oczywiście, że nie! Ten p...
Odsłon: 14900
Przepis dnia
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 3547
Czy kotlety z groszku muszą być nudne i bezsmakowe? Oczywiście, że nie! Ten p...
Odsłon: 14900
Składniki
Margarynę, masę kajmakową i gorzką czekoladę umieścić w rondelku i postawić na małym ogniu. Mieszać aż składniki się rozpuszczą i połączą. Przestudzić. Małą foremkę ( moja 10 x 20 cm) wyłożyć folią spożywczą. Na dno wylać trochę masy i ułożyć solone paluszki. Ponownie masa i ponownie paluszki, aż do wyczerpania składników. Zawinąć folię i wstawić do lodówki albo do zamrażarki, jeśli chcemy przyspieszyć proces tężenia. Po schłodzeni, zdjąć folię i pokroić na kawałki. Smacznego.