Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Na Święta Wielkanocne muszą być babki. Małe, duże, zakręcone, słodkie, jakie kto lubi.
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 36
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 203
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 36
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 203
Składniki
Jajka utrzeć z cukrem na puszystą masę. Dodawać stopniowo olej i w dalszym ciągu miksować. Mąkę ziemniaczana wymieszać z mąką pszenną i proszkiem do pieczenia. Przesiać do masy jajecznej i delikatnie wymieszać szpatułką. Dodać jeszcze otartą skórkę z cytryny. Ciasto wylać do czterech foremek wysmarowanych masłem. Włożyć do nagrzanego do 180 stopni piekarnika na ok 30 min. Do suchego patyczka. Sok z cytryny wymieszać z cukrem pudrem. Dodawać tyle cukru, żeby powstała dość gęsta polewa. Babki wystudzić na kratce. Udekorować polewą i kolorowymi cukierkami. Smacznego.