Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Makrele w migdałach"
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 1019
Kociołek wiejski, w odróżnieniu od innych przepisów na podobne dania, przygot...
Odsłon: 1171
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 11903
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 1019
Kociołek wiejski, w odróżnieniu od innych przepisów na podobne dania, przygot...
Odsłon: 1171
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 11903
Składniki
Ryby umyj, oczyść, osusz papierowym ręcznikiem. Skrop sokiem z cytryny, oprósz solą, pieprzem. Do środka każdej tuszki wsyp trochę estragonu oraz gałązki koperku. Owiń folią i wstaw na pół godziny do lodówki (można je przyprawić wieczorem i chłodzić przez całą noc. Są bardziej aromatyczne).
Na patelni rozpuść masło. Wsyp migdały i mieszając smaż (łącznie smaż około 1-2 minut).
Włóż na patelnię ryby. Smaż na wolnym ogniu, aby masło nie zbrązowiało. Po 4 minutach przewróć ryby na drugą stronę.
Przełóż ryby razem z masłem migdałowym do żaroodpornego naczynia. Wstaw do piekarnika. Piecz ok. 20 min w temp. 180°C. Podaj z ryżem lub pieczonymi ziemniakami oraz sezonową surówką, np. z kapusty pekińskiej. W ten sam sposób można przyrządzić pstrągi.
Przepis przysłała Małgorzata Stachurska z Katowic
Porcje: 4; : 40 min; Cena: 4,60 zł; Kalorie: 395 kcalŹródło: Bella Relaks