Makowiec z samego maku bez ciasta

Makowiec z samego maku bez ciasta
> 5-6 os.
> 60 min
łatwe
tanie
avatar Autor: agnes72
Makowiec rozpływa się w ustach.

Składniki

  • 6 jaj,
  • 850 g masy makowej z bakaliami,
  • 1 szklanka bułki tartej,
  • pół margaryny(dałam Kasię),
  • pół szklanki cukru,
  • (2 łyżki cukru pudru do białek),
  • szczypta soli,
  • 1 cukier waniliowy.

Przygotowanie

  1. Margarynę utrzeć z żółtkami,cukrem waniliowym,cukrem kryształ,dodać masę makową(zmiksować),następnie dodać bułkę tartą również zmiksować,na koniec dodać ubitą piane z białek i też zmiksować.Piec w małej tortownicy,w piekarniku góra dół w 170 stopniach,30 minut.Można polać polewą czekoladową.

Składniki
  • 6 jaj,
  • 850 g masy makowej z bakaliami,
  • 1 szklanka bułki tartej,
  • pół margaryny(dałam Kasię),
  • pół szklanki cukru,
  • (2 łyżki cukru pudru do białek),
  • szczypta soli,
  • 1 cukier waniliowy.
Składniki