Makowiec z kaszą jaglaną i bananami

Makowiec z kaszą jaglaną i bananami
> 5-6 os.
> > 60 min
łatwe
przystępne
Makowiec nieco inaczej :)

Składniki

Przygotowanie

  1. Mak wsypujemy do garnka, zalewamy wodą, dodajemy miód, sok i skórkę otartą z pomarańczy. Zagotowujemy. Rodzynki i daktyle zalewamy wrzątkiem i odstawiamy by namokły, następnie odsączamy, drobno siekamy i dodajemy do masy makowej. Banany blendujemy razem z jajkami. Do masy makowej dodajemy ugotowaną kaszę jaglaną oraz zblendowane banany i jajka.

    Przygotowujemy spód ciasta. Masło ucieramy wraz z miodem i jajkami, następnie dodajemy mąkę, sodę i na sam koniec ocet. Gotową masę wylewamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Na wierzch nakładamy masę makową i pieczemy w 160 stopniach około 45 minut.

    Wystudzone ciasto polewamy polewą czekoladową lub rozpuszczoną czekoladą.

Komentarze do przepisu (2)

Nevermore 11 grudnia 2017
Fajne ciacho, czuć przy nim święta :)
Good_changes 12 grudnia 2017
Dziękuję:)
Składniki
Składniki