Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Makowiec nieco inaczej :)
Super smaczna sałatka śledziowa z dodatkiem 3 składników: kukurydzy, cebuli i...
Odsłon: 19
Sałatka z różowego ryżu (ryż gotowany z buraczkiem) , biała rzepa ze zmielony...
Odsłon: 24
Delikatne mięso z królika, wzbogacone smakiem śmietanowego sosu. Pyszna danie...
Odsłon: 94
Dzisiaj prosty i bardzo szybki ale smaczny obiad . Jajka w sosie koperkowym....
Odsłon: 266
Super smaczna sałatka śledziowa z dodatkiem 3 składników: kukurydzy, cebuli i...
Odsłon: 19
Sałatka z różowego ryżu (ryż gotowany z buraczkiem) , biała rzepa ze zmielony...
Odsłon: 24
Delikatne mięso z królika, wzbogacone smakiem śmietanowego sosu. Pyszna danie...
Odsłon: 94
Dzisiaj prosty i bardzo szybki ale smaczny obiad . Jajka w sosie koperkowym....
Odsłon: 266
Składniki
Mak wsypujemy do garnka, zalewamy wodą, dodajemy miód, sok i skórkę otartą z pomarańczy. Zagotowujemy. Rodzynki i daktyle zalewamy wrzątkiem i odstawiamy by namokły, następnie odsączamy, drobno siekamy i dodajemy do masy makowej. Banany blendujemy razem z jajkami. Do masy makowej dodajemy ugotowaną kaszę jaglaną oraz zblendowane banany i jajka. Przygotowujemy spód ciasta. Masło ucieramy wraz z miodem i jajkami, następnie dodajemy mąkę, sodę i na sam koniec ocet. Gotową masę wylewamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Na wierzch nakładamy masę makową i pieczemy w 160 stopniach około 45 minut. Wystudzone ciasto polewamy polewą czekoladową lub rozpuszczoną czekoladą.