Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Makowiec na cieście drożdżowym zapraszam po przepis
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 599
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 146
...do picia. Najlepszy naturalny energetyk. Życzę powodzenia wszystkim matu...
Odsłon: 156
CIEKAWOSTKA: Jarmuż zawiera wszystkie 9 aminokwasów potrzebnych do wytworzeni...
Odsłon: 114
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 599
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 146
...do picia. Najlepszy naturalny energetyk. Życzę powodzenia wszystkim matu...
Odsłon: 156
CIEKAWOSTKA: Jarmuż zawiera wszystkie 9 aminokwasów potrzebnych do wytworzeni...
Odsłon: 114
Składniki
Margarynę rozpuszczam odstawiam by ostygła ,mleko delikatnie podgrzewam nie może być gorące tyło ledwo cieple i rozpuszczam w mleku drożdże. Do miski daje mąkę z cukrem, cukrem wanilinowym szczyptą soli wbijam 4 jajka wlewam tłuszcz ,rozpuszczone drodze z mlekiem kilka kropli aromatu zagniatam ciasto w razie potrzeby posypuje mąką. Wyrobione ciasto odstawiam przykryte ściereczką w cieple miejsce by wyrosło na 1-2 godzin.y
Dużą blachę wykladam papierem do pieczenia ,ciasto wyrabiam dziele na 2 części większą i mniejszą .Większy kawałek ciasta wykladam do blaszki i wykladam masę makową . Pozostałe ciasto rozwałkowuję na dosyć cienki placek podsypując mąką i kroje na 2 cm paski które trwożąc kratkę układam na masę makową. paski ciasta smaruje roztrzepanym jajkiem. W luki w kratce układam po troszku drobno pokrojone orzechy.
Ciasto piekę w nagrzanym piekarniku w 200 stopniach 30 -35 minut na środkowej polce bez termo obiegu, ciasto po ostygnięciu polewam polewa lub lukrem. Po dokładne wykonanie zapraszam na film.Smaczbnego