Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Domowy makowiec długo utrzymuje świeżość przechowowany w folii w lodówce.
Jak przygotować i z czym podać wątróbkę, aby smakowała wyśmienicie? Według na...
Odsłon: 1093
Super smaczna sałatka śledziowa z dodatkiem 3 składników: kukurydzy, cebuli i...
Odsłon: 48
W sezonie używam świeżego rabarbaru, ale zapewniam że rabarbar świetnie się m...
Odsłon: 193
Sałatka z różowego ryżu (ryż gotowany z buraczkiem) , biała rzepa ze zmielony...
Odsłon: 76
Jak przygotować i z czym podać wątróbkę, aby smakowała wyśmienicie? Według na...
Odsłon: 1093
Super smaczna sałatka śledziowa z dodatkiem 3 składników: kukurydzy, cebuli i...
Odsłon: 48
W sezonie używam świeżego rabarbaru, ale zapewniam że rabarbar świetnie się m...
Odsłon: 193
Sałatka z różowego ryżu (ryż gotowany z buraczkiem) , biała rzepa ze zmielony...
Odsłon: 76
Składniki
Drożdze rozetrzeć z 1 łyżką cukru, ciepłym mlekiem i 100 gram mąki. Odstawić do wyrośnięcia. Margarynę utrzeć z cukrem i cukrem waniliowym, dodać żółtka, dodać wyrośnięty rozczyn drożdżowy, sól i mąkę. Zagnieść ciasto i podzielić na dwie części. Każdą osobno rozwałkować i rozsmarować na tym masę makową zmieszaną z orzechami. Zwinąć ciasto w roladę i obie rolady położyć na papier do pieczenia na blaszce 35 x 25 i piec około 50 minut w 180 - 200 stopni C. Wystudzone rolady makowe polać polewą czekoladową i posypać skórką pomarańczową. SMACZNEGO!!!