Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 20704
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 57
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5209
Bardzo prosty deser z truskawek i puszystego, mocno śmietankowego kremu na ba...
Odsłon: 75
Przepis dnia
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 20704
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 57
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5209
Bardzo prosty deser z truskawek i puszystego, mocno śmietankowego kremu na ba...
Odsłon: 75
Składniki
Masło roztop w rondelku i wlej do wcześniej przygotowanego maku. Bakalie posiekaj. Dodaj do nich miód, żółtka z trzech jaj, skórkę z cytryny i olejek migdałowy. Bakalie z żółtkami przełóż do maku, posyp 4 łyżeczkami cukru i dokładnie, delikatnie wszystko wymieszaj.
Zagotuj mleko i zalej pokrojone w kostkę kajzerki. Z białek ubij sztywną pianę i wymieszaj z masą makową.
W misce układaj na przemian warstwy: maku z bakaliami i warstwy namoczonej w mleku kajzerki. Makiełki udekoruj bakaliami i schłodź godzinę przed podaniem.Źródło: Na żywo