Makaroniki Francuskie Macarons

Makaroniki Francuskie Macarons
> > 6 os.
> 60 min
średnie
tanie
Klasyk francuski-Macarons!POLECAM!

Składniki

  • na ok.40 sztuk
  • 3 bialka,100g cukru,100g cukru pudru,125g zmielonych drobno migdalów,szczypta soli

Przygotowanie

  1. najpierw przygotujemy masy do przekladania makaroników.Ja robilam z solonym karmelem,lemon curd,malinowy curd i bialy ganache z Tonka.wszystkie te kremy znajdziecie na moim YTKANALE : SLODKI SMAK PASJI

    Nastepnie ubijamy bialka z szczypta soli,porcjami dodajemy cukier i ubijamy na najwyzszych obrotach az masa bedzie sztywna i blyszczaca.
    Nastepnie partiami i na przemian dodajemy cukier puder i migdaly i mieszamy szpatulka do polaczenia skladników.
    szprycujemy na blaszke Makaroniki.Przed wlozeniem do piekarnika zostawiamy Makaroniki na 10.min.

  2. Pieczemy góra/dól 160 stopni
    termoobieg 140 stopni przez 18 min.

    SMACZNEGO!

Składniki
  • na ok.40 sztuk
  • 3 bialka,100g cukru,100g cukru pudru,125g zmielonych drobno migdalów,szczypta soli
Składniki