Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Lukrowane zajączki"
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 418
To pyszny i prosty sposób na zapiekankę, która jest świetnym pomysłem na kola...
Odsłon: 77
poniżej pomysł na zapiekane cukinie z mięsem mielonym, warzywami i żółtym ser...
Odsłon: 283
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 165
Naleśniki gryczane z warzywami to ciekawe i aromatyczne danie kuchni wegański...
Odsłon: 1031
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 418
To pyszny i prosty sposób na zapiekankę, która jest świetnym pomysłem na kola...
Odsłon: 77
poniżej pomysł na zapiekane cukinie z mięsem mielonym, warzywami i żółtym ser...
Odsłon: 283
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 165
Naleśniki gryczane z warzywami to ciekawe i aromatyczne danie kuchni wegański...
Odsłon: 1031
Składniki
Utrzyj w misce mikserem masło i cukier, a następnie dodaj roztrzepane jajko. Dosyp mąkę i proszek do pieczenia, wlej mleko kokosowe oraz esencję waniliową. Zagnieć elastyczne ciasto (w razie potrzeby podsyp mąką). Rozwałkuj między dwoma arkuszami papieru do pieczenia na grubość 4 mm.
Rozgrzej piekarnik do 180 st. C. Wyłóż półkę papierem do pieczenia. Foremką wytnij z ciasta zajączki. Piecz 12-15 minut. Zostaw na 5 minut, po czym wyjmij i ostudź.
Wymieszaj cukier, mleko, masło i barwnik. Posmaruj masą ciastka. Przymocuj kawałki waty cukrowej lub pianki jako ogonki.
30 sztuk
zł sztuka
Czas 60 min
110 kcalŹródło: Olivia