Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczne, idealne na gorące dni, a przy okazji zdrowsze od kupnych...
Karkówka z grilla dobrze zamarynowana dzień wcześniej, krucha i aromatyczna.
Odsłon: 81
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 814
Karkówka z grilla dobrze zamarynowana dzień wcześniej, krucha i aromatyczna.
Odsłon: 81
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 814
Składniki
żółtka ucieramy z cukrem w metalowym naczyniu nad gotującą się wodą około 15 minut (tak aby masa stała się wystarczająco ciepła aby zabić bakterie z żółtka). Jednocześnie zagotowujemy mleko
Gotujące mleko powoli dodajemy do ucieranych żółtek, cały czas mieszając, aby żółtka się nie zważyły. Po dodaniu, mieszamy dalej przez chwilę po czym zestawiamy.
Jogurt mieszamy energicznie ze śmietan-fixem (możemy mikserem). Dodajemy do żółtek z mlekiem. Po wymieszaniu na jednolitą masę, wkładamy w plastikowym pojemniczku do zamrażalnika. Po około 30 minut, gdy lekko zamarznie wsypujemy wiórki czekoladowe i mieszamy. Ponownie do zamrażalki. Smacznego