Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kremowe, puszyste, słodkie lody z dodatkiem szparagów i nuta czekolady
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 50
To prosty i smaczny, a przede wszystkim lżejszy i zdrowszy, przepis na odmien...
Odsłon: 81
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 41
Propozycja z twarogiem na śniadanie, bardzo smaczna i zdrowa. Zapraszam
Odsłon: 107
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 50
To prosty i smaczny, a przede wszystkim lżejszy i zdrowszy, przepis na odmien...
Odsłon: 81
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 41
Propozycja z twarogiem na śniadanie, bardzo smaczna i zdrowa. Zapraszam
Odsłon: 107
Składniki
Odcinamy końcówki szparagów. Do wrzenia doprowadzamy zimną wodę z osoloną wodą. Wkładamy szparagi główkami do góry i gotujemy ok 3 minut. Odcedzamy wodę, zalewamy na chwilę szparagi wody w lodowatej wodzie i ponownie odcedzamy wodę. szparagi dodajemy do blendera. Przygotowujemy lody: Ubijamy żółtka z cukrem. Mleko ze śmietaną podgrzewamy do zagotowania. Zdejmujemy z ognia. Dodajemy pomału ubite żółtka z cukrem i mieszamy. Masę gotujemy na małym ogniu aż zgęstnieje ciągle mieszając. Nie doprowadzamy masy do ponownego zagotowania. Masę dodajemy do blendera ze szparagami. Blendujemy na gładką masę ok 1-2 minut. Przecedzamy masę przez sitko, dodajemy pokruszoną białą czekoladę i mieszamy. Wkładamy do zamrażalki w pudełku na 8 godzin. Przez pierwsze5 godzin mieszamy lody co pół godziny. Przed podaniem należy wyciągnąć je 2 minuty wcześniej..