Lody z czerwonej porzeczki na jogurcie naturalnym.

Lody z czerwonej porzeczki na jogurcie naturalnym.
> > 6 os.
> 15 min
łatwe
tanie
avatar Autor: babeczka35
Pyszne domowe lody na jogurcie naturalnym. Lekko kwaśne, więc idealnie sprawdzą się na upalne dni. Idealnie orzeźwiają. Polecam.

Składniki

  • 40 dag jogurtu naturalnego typu greckiego
  • 40 dag porzeczki czerwonej ( świeżej )
  • cukier puder do smaku

Przygotowanie

  1. Porzeczki oczyszczamy, płuczemy i dokładnie osuszamy, następnie blenderem ręcznym miksujemy na gładki mus.

  2. Do musu z owoców dodajemy jogurt naturalny.

  3. Mieszamy dodając cukier puder do smaku.

  4. Masę lodową przekładamy do pojemniczków do mrożenia lodów. Wyszło mi 8 sztuk.

  5. Lody wkładamy do zamrażalnika i mrozimy, aż będą miały odpowiednią konsystencję.
    Gotowe lody podajemy i smacznego życzę.




    Rady:
    Z przepisu wyszło i 8 sztuk lodów, ale ich ilość będzie zależała od wielkości pojemniczków.
    Najlepiej użyć jogurtu naturalnego typu greckiego.
    Cukier puder używamy według uznania.

Komentarze do przepisu (14)

helenapon 17 lipca 2018
Wyglądają wspaniale i muszą być pyszne.
babcitereskiciasta 17 lipca 2018
Pycha,nie tylko na upały.:)
kucharka-amatorka 17 lipca 2018
Są mało kaloryczne. To coś dla mnie.
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
  • 40 dag jogurtu naturalnego typu greckiego
  • 40 dag porzeczki czerwonej ( świeżej )
  • cukier puder do smaku
Składniki