Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Słodzone mleko skondensowane, śmietanka i kwaśne wiśnie = obłędnie pyszne lody
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 319
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 88
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 5094
Godna polecenia konserwa z szynki wieprzowej z galaretką w słoiczku. Idealna...
Odsłon: 32698
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 356
Uczta kanapkowa , świetna na przyjęcia z dziećmi.
Odsłon: 270
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 319
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 88
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 5094
Godna polecenia konserwa z szynki wieprzowej z galaretką w słoiczku. Idealna...
Odsłon: 32698
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 356
Uczta kanapkowa , świetna na przyjęcia z dziećmi.
Odsłon: 270
Składniki
Wiśnie przełożyć na dużą patelnię, dodać cukier. Gotować na dużym ogniu, często mieszając, do szybkiego odparowania soku. Wystudzić.
Schłodzone mleko skondensowane przelać do głębokiej miski, dodać śmietankę i esencję waniliową. Ubijać do powstania gęstego kremu.
Masę śmietankową lekko przemieszać z wiśniami, przełożyć do pojemnika, wstawić na kilka godzin do zamrażarki.