Lody truskawkowe na patyku

Lody truskawkowe na patyku
> 5-6 os.
> 15 min
łatwe
tanie
Dla ochłody pyszne lody :) Tylko trzy składniki, a jeśli nie dosładzacie, to nawet dwa. Moje lody zrobiłam z truskawek, bo akurat jest sezon, ale można tu użyć innych owoców. Jagody, maliny, brzoskwinie...... co lubicie.

Składniki

  • 300 g. truskawek
  • 125. g. serka mascarpone
  • 3 łyżki cukru pudru (45 g.)

Przygotowanie

  1. Truskawki umyć i usunąć szypułki. Większe przekroić.
    Wrzucić do naczynia, lub kielicha blendera. Zblendować.
    Dodać cukier i serek. Ponownie zmiksować, żeby składniki się połączyły.
    Ja zmiksowałam wszystkie składniki razem, ponieważ robiłam to robotem, ale
    jeśli macie słabszy blender, to lepiej zrobić to tak, jak opisałam.

    Powstałą masę przelać do foremek na lody. Wstawić na kilka godzin do zamrażarki.
    Moje lody mroziły się całą noc.

Składniki
  • 300 g. truskawek
  • 125. g. serka mascarpone
  • 3 łyżki cukru pudru (45 g.)
Składniki