Lody krówkowe

Lody krówkowe
> > 6 os.
> > 60 min
łatwe
przystępne
avatar Autor: Szaffranka
Przepis na proste i bardzo smaczne lody krówkowe. Są słodkie, ale nie przesłodzone. Dobrane proporcje są idealne. Ich przygotowanie zajmuje naprawdę tylko chwilkę. Warto ich skosztować.

Składniki

  • 600 ml śmietany 30 %
  • 400 g masy krówkowej
  • garść rodzynek lub pokrojonych drobno orzechów

Przygotowanie

  1. Śmietankę ubijamy na sztywno. Dodajemy masę krówkową i dokładnie miksujemy aż składniki się połączą. Gdy to nastąpi do masy dosypujemy garść rodzynek lub wedle uznania garść drobno posiekanych ulubionych orzechów. Całość mieszamy delikatnie łyżką. Przelewamy do starego pojemnika po lodach, zamykamy wieczkiem i wstawiamy do zamrażalnika na 1 godz. Po tym czasie lody wyjmujemy i porządnie miksujemy. Mieszanie powtarzamy minimum 3 razy. Tak mniej więcej co godzinę.

Komentarze do przepisu (2)

Nevermore 13 maja 2018
Ale teraz mi smaka zrobiłaś hehe. Super smak, pycha :D
Szaffranka 14 maja 2018
Owszem. Polecam :)
Składniki
  • 600 ml śmietany 30 %
  • 400 g masy krówkowej
  • garść rodzynek lub pokrojonych drobno orzechów
Składniki