lody kokosowe z mango

lody kokosowe z mango
> 3-4 os.
> > 60 min
łatwe
przystępne
avatar Autor: agafia
Smak tropików.... Mocno kremowe, kokosowe lody z dodatkiem sorbetu z mango, który dodaje deserowi świeżości i lekkości

Składniki

  • mleko kokosowe - 1 puszka
  • śmietanka kremówka 36% - 300 ml
  • mleko kokosowe w proszku - 150 g
  • cukier puder - 4 łyżki
  • dojrzałe mango - 2 szt
  • miód - 2 łyżki
  • sok z połowy limonki
  • skórka otarta z limonki - 1 łyżeczka

Przygotowanie

  1. Mango obrać ze skórki, wyciąć miąższ, wrzucić do pojemnika blendera, dodać miód i sok z limonki, zblendować do gładkiej konsystencji. Dodać otartą skórkę z limonki, wymieszać.

  2. Mleko kokosowe w proszku rozrobić z trzema łyżkami płynnej części mleka kokosowego z puszki. Stałą część mleka kokosowego zmiksować ze śmietanką i cukrem pudrem. Dodać rozrobione mleko w proszku, wymieszać.

  3. Do foremki (użyłam keksówkę) nakładać na przemian po 2-3 łyżki kremu kokosowego i puree z mango. Włożyć do zamrażarki na kilka godzin.

  4. Na około pół godziny przed podaniem lody należy wyciągnąć z zamrażarki żeby lekko zmiękły.

Składniki
  • mleko kokosowe - 1 puszka
  • śmietanka kremówka 36% - 300 ml
  • mleko kokosowe w proszku - 150 g
  • cukier puder - 4 łyżki
  • dojrzałe mango - 2 szt
  • miód - 2 łyżki
  • sok z połowy limonki
  • skórka otarta z limonki - 1 łyżeczka
Składniki