Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 484
Domowy kompot z rabarbaru - jak u babci. Prosty i sprawdzony przepis na kompo...
Odsłon: 68
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 146
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 484
Domowy kompot z rabarbaru - jak u babci. Prosty i sprawdzony przepis na kompo...
Odsłon: 68
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 146
Składniki
Kremówkę ubić z cukrem. Mleko skondensowane miksować na najwyższych obrotach do momentu mocnego spienienia. Dodać kokos i likier. Na koniec dodać śmietanę i lekko wymieszać. Powstałą masę przełożyć do maszyny do lodów. I oczywiście likier według upodobań i wieku gości hehe. Przed samym zjedzeniem lodów można polać je bitą śmietaną, smacznego :)