Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Lody jogurtowe z kawałkami owoców"
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 3121
Prosta sałata do obiadu. Zrobienie jej zajmie nam 15 minut. Śmietanę przypraw...
Odsłon: 232
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 3121
Prosta sałata do obiadu. Zrobienie jej zajmie nam 15 minut. Śmietanę przypraw...
Odsłon: 232
Składniki
Dokładnie zmiksuj 250 g truskawek z cukrem, sokiem cytrynowym i jogurtem. Przecedź mus przez drobne sitko.
Drobno pokrój resztę truskawek, pozostawiając kilka do dekoracji.
Ubij kremówkę w oddzielnej misce. Dodaj ją do truskawkowego musu, a następnie dodaj pokrojone owoce. Przełóż masę do pojemnika do zamrażania. Wyrównaj wierzch i przykryj.
Wstaw do zamrażarki na przynajmniej 4 godziny. Podawaj w kulkach, ozdobione cząstkami świeżych truskawek.
4 porcje • : 10 min • mrożenie: 4 godz. • 454 kcal/porcja • 3 zł/porcjaŹródło: Olivia