Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Moje dzieci je uwielbiają. Żeby bardziej chrupało, oprócz gorzkiej czekolady wrzuciłam garść siekanych migdałów. Z podanych składników otrzymałam 1 litr lodów.
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 657
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 93
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 30
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2696
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 657
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 93
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 30
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2696
Składniki
Mleko, puree i cynamon dokładnie wymieszać trzepaczką. Śmietanę ubić mikserem na sztywno. Dodać do mleka i dyni, ponownie wymieszać trzepaczką.
Czekoladę pokroić na małe kawałki. Dodać razem z migdałami do masy dyniowej.
Masę przelać do pojemnika przeznaczonego do zamrażania. Zamknąć i wstawić do zamrażalnika na 5-6 godzin. Wyjąć na 15-20 minut przed podaniem, aby nieco zmiękły. Smacznego :)