Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny deser w postaci lodów na ochłodę :)
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 55
Przepis dnia
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 1546
Tradycyjny przepis na delikatną gotowaną w całości białą kapustę. Dodatek aut...
Odsłon: 57
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 55
Przepis dnia
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 1546
Tradycyjny przepis na delikatną gotowaną w całości białą kapustę. Dodatek aut...
Odsłon: 57
Składniki
Białka ubijamy z połową cukru. Żółtka ucieramy pięć minut z pozostałym cukrem i cukrem waniliowym. Białka łączymy z żółtkami i ucieramy razem 10 minut. Śmietankę ubijamy na sztywno łączmy z ubitymi jajkami. Razem ubijamy jeszcze chwilę. Gotowe lody wlewamy do szklanek i wkładamy na 4-5 godzin do zamrażalnika. Można podzielić na kilka części i do jednej dodać kakao do innej kawę i będą miały różne smaki.