Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Rozpływają się w ustach. Klasyka w wiosennym wydaniu.
Odsłon: 10534
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 901
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 4915
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 838
Rozpływają się w ustach. Klasyka w wiosennym wydaniu.
Odsłon: 10534
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 901
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 4915
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 838
Składniki
jaka sparzyć na sicie wrzątkiem, oddzielić żółtka od białek. Żółtka utrzeć z półową szklanką cukru na biały puch i zalać wrzącym mlekiem, miksować.
Białka ubić na na sztywno w czasie warzenia dodać resztę cukru.
śmietankę schłodzoną ubić na sztywno.
do żółtek dodać białka i śmietankę ubitą, delikatnie wymieszać. Połowę masy odlać i dodać dżem. Wlać do miseczek do lodów na spód białą masę na to pokruszoną czekoladę i masę z dżemem. wstawić do zamrażarki nastawić na najniższą temperaturę, po 5h podwyższyć na 1. SMACZNEGO :)