Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 25
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 86
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 179
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 203
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 25
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 86
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 179
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 203
Składniki
Żelatyna rozpuszczamy w zimnej wodzie.
Zagotować mleko wymieszane z cukrem i kakao.Gdy cukier i kakao się rozpuszczą , łączymy gorący płyn z żelatyną i esencją waniliowa.Studzimy , aby masa zaczęła tężeć.
Schłodzoną śmietankę ubijamy na sztywno i łączymy delikatnie z czekoladowym płynem. Szczelnie przykrywamy i umieszczamy w zamrażarce. Gdy masa częściowo się zamrozi , można dodać rodzynki , orzechy , pokruszone biszkopty, po czym ponownie wstawiamy do zamrażarki.Ja połowę masy zrobiłam bez dodatków ponieważ dzieci nie lubią rodzynek, orzechów w lodach.Sobie posypałam jeszcze bakaliami.