Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Istnieje wiele sposobów na podanie schabu, innych niż kotlety. Poniżej pomysł...
Odsłon: 4600
...do picia. Najlepszy naturalny energetyk. Życzę powodzenia wszystkim matu...
Odsłon: 861
Istnieje wiele sposobów na podanie schabu, innych niż kotlety. Poniżej pomysł...
Odsłon: 4600
...do picia. Najlepszy naturalny energetyk. Życzę powodzenia wszystkim matu...
Odsłon: 861
Składniki
1. Cynamon wysypujemy na suchą patelnie i lekko podgrzewamy w celu wydobycia bardziej intensywnego smaku. 2. Podgrzewamy w garnku mleko, sól, cukier, 1 szklankę śmietany i cynamon. 3. Mieszamy do połączenia, ale tak żeby nie zagotować. 4. Schładzamy, a następnie dodajemy resztę śmietany. 5. W misce wymieszaj żółtka a potem dodawaj do nich powstałą wcześniej mieszankę ciągle mieszając. 6. Całość przelej ponownie do garnka i podgrzewaj aż do zgęstnienia masy. 7. Powstałą masę należy schłodzić min. 30 minut w lodówce a potem wstawić do zamrażarki na minimum na 3-4 godziny. Można także przygotować je w maszynce do lodów.