Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Lody bezowe z truskawkami"
galaretka wieprzowa czy zimne nóżki albo zylc ( po kaszubsku) to super danie...
Odsłon: 32
Deser z preparowanego ryżu i kajmaku to hit dawnych lat – choć kiedyś robiło...
Odsłon: 15
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 672
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 146
Szybkie danie z piekarnika -nóżki z kurczaka z warzywami, pieczone w piekarni...
Odsłon: 77
galaretka wieprzowa czy zimne nóżki albo zylc ( po kaszubsku) to super danie...
Odsłon: 32
Deser z preparowanego ryżu i kajmaku to hit dawnych lat – choć kiedyś robiło...
Odsłon: 15
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 672
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 146
Szybkie danie z piekarnika -nóżki z kurczaka z warzywami, pieczone w piekarni...
Odsłon: 77
Składniki
Truskawki opłucz, osącz na sicie, odszypułkuj. Pokrój na mniejsze kawałki, wsyp do wysokiego naczynia. Dodaj dżem truskawkowy. Całość zmiksuj.
Schłodzoną kremówkę ubijaj mikserem, aż będzie niemal sztywna. Wlej słodzone mleczko skondensowane. Ubijaj razem jeszcze kilka minut. Na koniec wsyp zmiksowane truskawki. Wymieszaj starannie.
Beziki pokrusz na kawałki. Dodaj do zmiksowanej masy. Przemieszaj całość delikatnie drewnianą szpatułką. Rozłóż do szklanek lub miseczek. Wstaw do zamrażarki na 3-4 godziny. Podczas zamrażania masy nie musisz mieszać. Deser wyjmij z naczynek, dowolnie ozdób.
czas ok. 30 min; porcja – 270 kcal, cena 2,60 złŹródło: Świat kobiety