Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Łódeczki z ziemniaków"
Doprawione odrobiną mięty!
Odsłon: 26
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 210
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 202
Doprawione odrobiną mięty!
Odsłon: 26
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 210
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 202
Składniki
Ziemniaki obierz, opłucz, gotuj ok. 15 minut w lekko posolonej wodzie. Bób przebierz, włóż do posolonego wrzątku. Gotuj ok. 15 minut. Warzywa odcedź, osącz. Odłóż do wystudzenia.
Ziemniaki przetnij wzdłuż. Z każdej połówki ziemniaka odetnij cienki plasterek od spodu. Środki wydrąż. Łódeczki posmaruj odrobiną oliwy.
Pomidory oczyść z pestek, pokrój w grubą kostkę. Czosnek przeciśnij przez praskę. Wymieszaj go z pozostałą oliwą. Przypraw do smaku solą oraz pieprzem.
Bób wymieszaj z pomidorami oraz przyprawioną oliwą. Nałóż do ziemniaczanych łódeczek. Piecz je ok. 25 minut w temp. 200 st. Przed podaniem udekoruj źdźbłami szczypiorku.Źródło: Tina