Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Łódeczki z sałaty rzymskiej"
Golonka gotowana to klasyka polskiej kuchni. Warto gotować ją w bulionie, z...
Odsłon: 116
Bigos staropolski zawiera kilka rodzajów mięsa, kiszoną kapustę oraz suszone...
Odsłon: 120
Polecam.
Odsłon: 219
Golonka gotowana to klasyka polskiej kuchni. Warto gotować ją w bulionie, z...
Odsłon: 116
Bigos staropolski zawiera kilka rodzajów mięsa, kiszoną kapustę oraz suszone...
Odsłon: 120
Polecam.
Odsłon: 219
Składniki
Sałatę podziel na liście, opłucz i osusz. Rozłóż na talerzykach. Umyte awokado przekrój na połówki, usuwając pestki. Wydrąż miąższ, pokrój go w ko steczkę i skrop sokiem z połowy cytryny.
Poszatkuj umytą pa prykę, szczypiorek i kiełki. Oliwki osącz. Wymieszaj awokado, pap rykę, szczypiorek, kiełki oraz oliwki. Przygotuj sos z kilku łyżek oleju, reszty soku z cytryny i łyżki musztardy. Dopraw go solą, pieprzem i cukrem. Polej sałatkę, ułóż na sałacie.
Czas ok. 20 min; porcja – 220 kcal, cena 3,20 złŹródło: Świat kobiety