Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Łódeczki z migdałowym farszem"
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 128
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 197
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 73
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 149
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 128
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 197
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 73
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 149
Składniki
Czas przygotowania: 55 minut. 1 sztuka: 295 kcal. Cena sztuki: 1,70 zł
Orzechy włoskie zrumień na suchej patelni, drobno posiekaj. Rodzynki skrop likierem. Marcepan utrzyj na gładką masę. Dodaj orzechy oraz rodzynki. Dołóż białko. Przypraw mielonym anyżem oraz cynamonem i wymieszaj mikserem.
Piekarnik rozgrzej do temperatury 200 st. Jabłka umyj, wytrzyj do sucha. Ostrożnie wytnij cząstkę z każdego jabłka i usuń gniazda nasienne oraz trochę miąższu. Uważaj przy tym, aby nie uszkodzić owoców. Napełnij je farszem. Ustaw w formie. Wstaw do piekarnika.
Piecz ok. 45 minut. Ew. po 30 minutach przykryj jabłka kawałkiem folii aluminiowej, aby wierzchy owoców zbytnio się nie zrumieniły. Udekoruj.Źródło: Tina