Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 53
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 159
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 374
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 97
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 53
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 159
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 374
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 97
Składniki
Żółte cukinie opłucz, odetnij końce. Pomidory umyj, oczyść z pestek. Cebule obierz. Warzywa pokrój w kosteczkę. Kurki oczyść, szybko opłucz i osusz. Większe sztuki pokrój na połówki. Żółty ser grubo zetrzyj. Na patelni rozgrzej masło. Podsmaż na nim kurki. Pod koniec posyp je solą i tymiankiem. Zdejmij. Na tej samej patelni rozgrzej oliwę. Zeszklij na niej cebulę. Dołóż żółte cukinie i smaż razem 5 minut. Zdejmij z ognia. Warzywa wymieszaj z kurkami, kosteczkami pomidorów oraz żółtym serem.
Przygotowany farsz przypraw solą oraz pieprzem. Zielone cukinie umyj, przekrój wzdłuż na pół, wydrąż środki z pestkami. Gotuj je 3-4 minuty w lekko posolonej wodzie. Potem wyjmij, osusz i napełnij farszem. Piecz ok. 40 minut w temperaturze 200 st.Źródło: Tina