Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Letnie warzywa do mięsa"
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 38
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 210
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 38
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 210
Składniki
Liście sałaty opłucz starannie pod bieżącą wodą, osusz w specjalnej wirówce lub na papierowym ręczniku kuchennym. Większe liście porwij na kawałki, rozłóż do 4 salaterek.
Pomidory opłucz, a potem osusz. Pokrój na ósemki, usuwając przy tym gniazda nasienne. Ogórek wyszoruj starannie, pozostaw ze skórką. Pokrój w plasterki.
Umyte strąki papryki przekrój na połówki, usuń nasiona. Miąższ pokrój na kawałki. Rozłóż do salaterek razem z pomidorami oraz plastrami ogórka.
Połącz olej z sokiem wyciśniętym z cytryny. Dodaj przeciśnięty przez praskę lub obrany i posiekany czosnek. Sos dopraw solą, pieprzem i cukrem. Polej sałatkę.
czas ok. 15 min; porcja – 130 kcal, cena 1,80 złŹródło: Świat kobiety