Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Letnie muffinki z gruszkami"
Kluski robimy z dwóch składników – ziemniaków i mąki ziemniaczanej. Okrasa do...
Odsłon: 67
Bardzo prosty deser z truskawek i puszystego, mocno śmietankowego kremu na ba...
Odsłon: 318
Uwielbiam szparagi i w sezonie goszczą na moim stole tak często jak się da. T...
Odsłon: 280
Kluski robimy z dwóch składników – ziemniaków i mąki ziemniaczanej. Okrasa do...
Odsłon: 67
Bardzo prosty deser z truskawek i puszystego, mocno śmietankowego kremu na ba...
Odsłon: 318
Uwielbiam szparagi i w sezonie goszczą na moim stole tak często jak się da. T...
Odsłon: 280
Składniki
Do miski wsyp mąkę, cukier oraz proszek do pieczenia, wymieszaj. Osobno połącz roztopione i przestudzone masło, mleko oraz rozkłócone jajko. Mokre wlej do suchych, wymieszaj niezbyt starannie.
Gruszki umyj, obierz, pozbaw gniazd nasiennych, pokrój na małe kawałki. Posiekaj orzechy włoskie. Razem z gruszkami dodaj do przygotowanego ciasta, przemieszaj.
Formy na muffiny napełnij do 2/3 wysokości. Piecz 20-25 minut w 180 st.
czas ok. 40 min; porcja – 240 kcal, cena 80 grŹródło: Świat kobiety