Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie, proste ciacho z letnimi owocami , idealne na piknik, dla gości lub do kawki :)
Kapusta chińska pak choi smażona z czosnkiem, chilli i miodem. Świetna jako c...
Odsłon: 170
Kapusta chińska pak choi smażona z czosnkiem, chilli i miodem. Świetna jako c...
Odsłon: 170
Składniki
Mąkę przesiewamy do miski i dodajemy proszek do pieczenia mieszamy. Jajka ubijamy z cukrem na puszystą masę. Do masy dodajemy, olej, 2 łyżki wody i ocet. Ubijamy do uzyskania jednolitej konsystencji. Na końcu dosypujemy mąkę z proszkiem do pieczenia.
Ciasto przelewany do tortownicy (moja miała 20cm średnicy) wyłożonej papierem do pieczenia. Na wierzchu układamy owoce. Pieczemy ok. 50-60 min w temp 180°C. Wyciągamy, studzimy i posypujemy cukrem pudrem.