Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne, pyszne, pyszne zawsze wychodzi pyszne...:)
Godna polecenia konserwa z szynki wieprzowej z galaretką w słoiczku. Idealna...
Odsłon: 32596
Klasyczna włoska pizza z bogatym połączeniem czterech rodzajów sera na chrupi...
Odsłon: 67
Shot na wzmocnienie odporności zrobiłam z kurkumą, świeżym imbirem, sokiem z...
Odsłon: 94
Przepis dnia
Przepis na pyszne, delikatne i wilgotne ciasto z cukinii, które przeplata jaś...
Odsłon: 945
Takie golonko najbardziej lubi mój mąż . Golonko gotowane do miękkości na wol...
Odsłon: 342
Godna polecenia konserwa z szynki wieprzowej z galaretką w słoiczku. Idealna...
Odsłon: 32596
Klasyczna włoska pizza z bogatym połączeniem czterech rodzajów sera na chrupi...
Odsłon: 67
Shot na wzmocnienie odporności zrobiłam z kurkumą, świeżym imbirem, sokiem z...
Odsłon: 94
Przepis dnia
Przepis na pyszne, delikatne i wilgotne ciasto z cukinii, które przeplata jaś...
Odsłon: 945
Takie golonko najbardziej lubi mój mąż . Golonko gotowane do miękkości na wol...
Odsłon: 342
Składniki
CIASTO NA TARTĘ: Do miski wrzucamy obie mąki i masło pokrojone w kostkę masło rozdrabniamy na małe kawałki łącząc z mąką. Potem, do tego dodajemy: sól, cukier puder i wodę. Wszystko formujemy w kulkę i przekładamy na blat. Rozwałkować koło i przełożyć do formy, nakłuć widelcem i przełożyć do lodówki na 30 minut. Nagrzać piekarnik do 180*C. Spód do tarty piec przez 20-25 minut. (Aż się zazłoci). KREM: Żółtka i cukier włożyć do miski i ubijać trzepaczką, albo mikserem, aż masa zbieleje. Masę delikatnie wymieszać z mąką. Zagotować mleko... Stale mieszając masę, wąskim strumieniem wlewać do niej wrzące mleko. Gdy masa będzie gładka, przelać ja do garnka o grubym dnie. Mieszając drewnianą łyżką, podgrzewać na wolnym ogniu, aż krem zgęstnieje. Gdy zawrze, odstawić z ognia i przelać do głębokiego talerza (albo salaterki). Wierzch posmarować kawałkiem masła, by nie zrobił się kożuch. Na upieczonym spodzie rozsmarować WYSTUDZONY krem, a następnie poukładać: myte, obrane i pokrojone truskawki. (Truskawki muszą być suche). Włożyć tarte do lodówki na kilka godzin, aż masa stężeje. Na gotową tarte posypać cukier puder przez sitko i położyć mięte albo melisę...SMACZNEGO!!!