Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Letnia arbuzowa sałatka"
Zupa jarzynowa do klasyczna potrawa. Zwykle zużywam do jej przygotowania komb...
Odsłon: 96
Istnieje wiele sposobów na podanie schabu, innych niż kotlety. Poniżej pomysł...
Odsłon: 165
Zupa jarzynowa do klasyczna potrawa. Zwykle zużywam do jej przygotowania komb...
Odsłon: 96
Istnieje wiele sposobów na podanie schabu, innych niż kotlety. Poniżej pomysł...
Odsłon: 165
Składniki
Pierś kurczaka op łucz, osusz, pozbaw błonek lub kosteczek. Przygotowane mięso natrzyj z dwóch stron przyprawą do grilla. Na patelni rozgrzej 2 łyżki oleju. Włóż pierś i smaż na jasnozłoty kolor (po kilka minut z każdej strony).
Usmażoną pierś kurczaka zdejmij z patelni, odłóż do ostudzenia, a potem pokrój na kawałki. Ser typu feta osącz z zalewy, pokrój w kostkę lub pokrusz.
Plastry arbuza obierz ze skórki. Pokrój w trójkąciki, usuwając przy tym pestki. Natkę opłucz, osusz, oderwij listki. Pozostaw w całości.
Sos balsamiczny utrzyj razem z miodem. Dopraw do smaku solą oraz pieprzem. Na dużym półmisku rozłóż kawałki kurczaka, rozdrobniony ser feta oraz kawałki arbuza. Sałatkę udekoruj listkami świeżej natki.
Tuż przed podaniem sałatkę skrop przygotowanym sosem.
porcji, czas ok. 30 min; porcja – 280 kcal, cena 2,90 zł.Źródło: Świat kobiety