Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosty,lekki i milusi dla podniebienia wytwór mojej fantazji ;) Przepis na biszkopt znajdziecie u irmy w "ciasto cappucino".Polecam ten biszkopt! Reszta to moja wyobraźnia;) Przepis jest na dużą tortownicę.
Jak przygotować i z czym podać wątróbkę, aby smakowała wyśmienicie? Według na...
Odsłon: 929
Super smaczna sałatka śledziowa z dodatkiem 3 składników: kukurydzy, cebuli i...
Odsłon: 38
W sezonie używam świeżego rabarbaru, ale zapewniam że rabarbar świetnie się m...
Odsłon: 87
Sałatka z różowego ryżu (ryż gotowany z buraczkiem) , biała rzepa ze zmielony...
Odsłon: 64
Jak przygotować i z czym podać wątróbkę, aby smakowała wyśmienicie? Według na...
Odsłon: 929
Super smaczna sałatka śledziowa z dodatkiem 3 składników: kukurydzy, cebuli i...
Odsłon: 38
W sezonie używam świeżego rabarbaru, ale zapewniam że rabarbar świetnie się m...
Odsłon: 87
Sałatka z różowego ryżu (ryż gotowany z buraczkiem) , biała rzepa ze zmielony...
Odsłon: 64
Składniki
Galaretki (jedną pomarańczową i cytrynową) rozpuścić w dwóch większych,wysokich naczyniach,każdą w 250 ml wrzątku. Ostudzić. Opłukać i dokładnie osączyć borówki.
Wyłożyć tortownicę folią spożywczą,ułożyć jeden blat,nasączyć sokiem pomarańczowym w/g upodobań.
Do tężejącej galaretki cytrynowej cieniutkim strumieniem wlewać 250 ml śmietanki jednocześnie miksując na najwyzszych obrotach. Dosłodzić 1-2 łyżkami cukru pudru. Wsypać borówki i szybko wymieszać. Wylać masę na biszkopt.
Na tężejącą masę położyć drugi blat,lekko docisnąć i również nasączyć sokiem pomarańczowym.
Pozostałą śmietankę ubić na sztywno. Czekoladę drobno posiekać.
Do zimnej galaretki pomarańczowej dodawać na przemian po łyżce sera i ubitej śmitany miksując na średnich obrotach. Dosłodzić 2-3 łyżkami cuktu pudru (w/g smaku),dodać sok cytrynowy i miksować na wysokich obrotach jeszcze ok. 3 min. Wmieszać posiekaną czekoladę i natychmiast przełożyć na biszkopt. Dokładnie wyrównać.
Drugą z galaretek pom. rozpuścić w 350 ml wrzątku,ostudzić. Tort przybrać owocami i zalać tężejącą galaretką.
Wstawić na całą (niestety) noc do lodówki.
SMACZNEGO!!! ;)))