Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jagody, maliny, kiwi i nutka pomarańczy to najbardziej kuszące składniki tego deseru.
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 21
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 77
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 166
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 193
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 21
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 77
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 166
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 193
Składniki
Galaretki rozpuścić wg przepisu na opakowaniu i rozlać do pucharków. Żelatynę rozpuścić w niewielkiej ilości ciepłej wody i pozostawić na ok.20 minut.Serki przełożyć do miseczki , zmiksować, wlać żelatynę , emergicznie zamieszać i nałożyć w równych ilościach na zatężałą galaretkę. Jeśli żelatyna będzie za sztywna, trzeba ją bardzo delikatnie podgrzać, aby nabrała płynnej konsystencji. Śmietanę ubić na sztywno, dodać cukier puder, zmiksować. Nałożyć na zatężały serek.
Deser udekorować jagódkami, malinkami i cząstkami kiwi. SMACZNEGO!