Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
podpatrzona wersja popularnego ciasta ze szpinakiem,które nie zawiodło swoim smakiem i wyglądem.Smakowało i zaskoczyło ,szpinak nie wyczuwalny a jakże efektowny .Doskonały pomysł na jego podstępne ''przemycenie'' do potrawy w wersji słodkiej .Dodatkowo naturalny i zdrowy barwnik ;) Spodobał mi się pomysł z truskawkami ,pięknie się prezentują na kremie jak i na wierzchu.Przepis podpatrzyłam od Pani Zuzanny ,proporcje na dużą blachę 24/36 cm ; i mnie wyszło smacznie i superowo!
Przepis dnia
To najprostszy na świecie przepis na babeczki kakaowe. Mimo iż są proste i sz...
Odsłon: 267
Kawa pobudza ciało i umysł. Przygotowana w ten sposób rozgrzewa, pomaga przy...
Odsłon: 34
Bardzo szybka i zdrowa sałatka pomidorowa do potraw z grilla, burgerów lub do...
Odsłon: 743
Proste ciasto na oleju z rabarbarem i chrupiącą kokosową kruszonką. Zaczyna s...
Odsłon: 149
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 44
Przepis dnia
To najprostszy na świecie przepis na babeczki kakaowe. Mimo iż są proste i sz...
Odsłon: 267
Kawa pobudza ciało i umysł. Przygotowana w ten sposób rozgrzewa, pomaga przy...
Odsłon: 34
Bardzo szybka i zdrowa sałatka pomidorowa do potraw z grilla, burgerów lub do...
Odsłon: 743
Proste ciasto na oleju z rabarbarem i chrupiącą kokosową kruszonką. Zaczyna s...
Odsłon: 149
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 44
Składniki
Szpinak rozmrozić ,odcisnąć z nadmiaru wody,zblenderować.Białka ubić ,dodać cukier i cukier waniliowy ,ubić na kremową masę.Dodać żółtka,ciągle ubijając.Cienkim strumykiem wlewać olej.Dodać szpinak.Mąkę przesiać z proszkiem.Dodać do ciasta ,delikatnie wymieszać.Wyłożyć na wysmarowaną blaszkę 25/36 cm . piec ok 30 min-w piekarniku z teromobiegrm a 60 min z grzałką góra -dól w 160- 180 st.
Po upieczeniu ,wystudzić,odkroić 1/3 ciasta z wierzchu i pokruszyć. Galaretkę wraz z żelatyną rozpuścić w ok 3/4 szklanki wody ,przestudzić.Kremówkę ubić,pod koniec dodając galaretkę.Masę wyłożyć na dolną część ciasta.Truskawki przekroić na pół,ułożyć na masie.Następnie położyć rozkruszone ciasto ,lekko dociskając.Wierzch udekorować drobnymi owocami truskawek ,malin.Mogą to też być borówki,jagody ,poziomki...