Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Biszkopciki bez mąki - na otrębach :)
Jak przygotować i z czym podać wątróbkę, aby smakowała wyśmienicie? Według na...
Odsłon: 999
Super smaczna sałatka śledziowa z dodatkiem 3 składników: kukurydzy, cebuli i...
Odsłon: 40
W sezonie używam świeżego rabarbaru, ale zapewniam że rabarbar świetnie się m...
Odsłon: 97
Sałatka z różowego ryżu (ryż gotowany z buraczkiem) , biała rzepa ze zmielony...
Odsłon: 68
Jak przygotować i z czym podać wątróbkę, aby smakowała wyśmienicie? Według na...
Odsłon: 999
Super smaczna sałatka śledziowa z dodatkiem 3 składników: kukurydzy, cebuli i...
Odsłon: 40
W sezonie używam świeżego rabarbaru, ale zapewniam że rabarbar świetnie się m...
Odsłon: 97
Sałatka z różowego ryżu (ryż gotowany z buraczkiem) , biała rzepa ze zmielony...
Odsłon: 68
Składniki
Truskawki kroimy w małe kawałki, posypujemy 1/2 budyniu. Otręby mielimy, ale nie jest to konieczne. Białka z odrobiną soli ubijamy na sztywną pianę. Otręby, 1/2 budyniu, słodzik, żółtka i proszek miksujemy, następnie dodajemy pianę z białek i mieszamy. Masę nakładamy do papilotek - jedna łyżka masy, kilka truskawek, pół łyżki masy, truskawka. Biszkopty pieczemy 25 minut w temperaturze 180 stopni.