Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lekki, puszysty i błyskawiczny w przygotowaniu sernik. Wystarczy, że zmiksujesz ze sobą wszystkie składniki, włożysz do piekarnika i gotowe. Do wypieku dodaliśmy minimalną ilość słodzika, zaledwie 42 g. Użyliśmy ksylitolu, ale możesz śmiało zastąpić go erytrytolem lub jeśli wolisz miodem.
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 285
Smażone udka i pierś z kaczki podane z podpieczonymi, młodymi ziemniakami i u...
Odsłon: 137
Boczek - może nie jest zbyt zdrowy, jest tłusty, ale czasem można sobie pofol...
Odsłon: 4946
Bardzo smaczny, kolejny chleb pszenny upieczony na żytnim zakwasie posypany p...
Odsłon: 2321
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 285
Smażone udka i pierś z kaczki podane z podpieczonymi, młodymi ziemniakami i u...
Odsłon: 137
Boczek - może nie jest zbyt zdrowy, jest tłusty, ale czasem można sobie pofol...
Odsłon: 4946
Bardzo smaczny, kolejny chleb pszenny upieczony na żytnim zakwasie posypany p...
Odsłon: 2321
Składniki
Białka oddziel od żółtek i ubij na sztywną pianę.
Do dużej misy przełóż twaróg, wlej mleko, dodaj żółtka, budyń i ksylitol. Wszystko razem zmiksuj na jednolitą masę. Następnie delikatnie wmieszaj ubite białka.
Gotowe ciasto przełóż do tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia, na wierzchu ułóż owoce. Piecz w 170 stopniach Celsjusza przez 50 minut.
Sernik przed wyjęciem ostudź w piekarniku przy lekko uchylonych drzwiczkach. Serwuj posypany płatkami migdałowymi.