Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Lekki pleśniak"
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 721
Smaczne, miękkie, soczyste, aromatyczne zrazy mielone, szybkie w wykonaniu.
Odsłon: 143
Bulion warzywny jest podstawą do przygotowania wielu zup i sosów. Jest niskok...
Odsłon: 83
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 606
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 133
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 721
Smaczne, miękkie, soczyste, aromatyczne zrazy mielone, szybkie w wykonaniu.
Odsłon: 143
Bulion warzywny jest podstawą do przygotowania wielu zup i sosów. Jest niskok...
Odsłon: 83
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 606
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 133
Składniki
Żółtka zmiksuj z miękką margaryną, 3 łyżkami cukru białego i wanilinowego.
Dosyp mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia, całość zmiksuj i zagnieć.
Połową przygotowanego ciasta wylep blachę (resztę zamroź i zetrzyj) i podpiecz 15 minut w piekarniku rozgrzanym do 180°C.
Białka ubij, dodając pod koniec resztę cukru i kisiel.
Na podpieczonym spodzie rozłóż połówki śliwek, zalej je bezą i posyp startym ciastem. Piecz jeszcze 40 minut.
80 min ? Stopień trudności: średnie ? Kalorie: 360Źródło: Super TV