Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jest lekki orzeźwia i przy tym niebiańsko słodki
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 38
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 206
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 38
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 206
Składniki
ok.8 kiwi lub dojrzałą papaję należy obrać,pozbyć się pestek z papaji i zmiksować w blęderze następnie rozrobić karmel z około 15-20 łyżek cukru i 150ml śmietany,zalać tym wcześniej zmiksowaną papaję lub kiwi i wstawić do lodówki na ok. 10 min.Następnie nałożyć około 5 cm bitej śmietany i położyć ćwiartkę mandarynki.I gotowe. Należy podawać w wysokim kieliszku do wina. Na zdjęciu zamiast na wierzchu mandarynki są pestki z papaji lecz ja wole dawać tam mandarynkę.