Lekki brzoskwinek

Lekki brzoskwinek
> > 6 os.
> > 60 min
średnie
przystępne
avatar Autor: Maudie
lekkie,idealne na lato:)

Składniki

Przygotowanie

  1. 3 galaretki rozpuścić w 2 szklankach gorącej wody i przestudzić.

  2. Maślankę wlać do naczynia i ok 2 min miksować.Następnie wlać do niej troszkę więcej niż połowę wystudzonej galaretki.

  3. Połowę masy maślankowej wylać na blachę i wstawić do lodówki do zastygnięcia.

  4. Brzoskwinie odsączyć,odłożyć 2-3 połówki, pociąć w kosteczkę i odłożyć a resztę owocu razem z sokiem zmiażdżyć blenderem na mus dodając resztę wystygłej galaretki.Wylać cała masę na zastygłą maślankę i wstawić do lodówki do całkowitego zastygnięcia.

  5. Następnie na zastygła masę brzoskwiniową wylać resztę maślanki z galaretką i znów do lodówki by zastygło.W tym czasie rozpuścić czwartą galaretkę według przepisu na opakowaniu i wystudzić.

  6. Na zastygnięty wierzch ułożyć pocięte w drobną kostkę brzoskwinie i zalać rozpuszczoną czwartą galaretką.Wstawić do lodówki.Smacznego.

Komentarze do przepisu (15)

Kurka_domowa 09 maja 2012
Bardzo fajny przepis - brzoskwinie to moje ulubione owoce, więc na pewno zrobię :)
ik-a 10 maja 2012
Do ulubionych, do zrobienia :-)
Jolkafasolka 11 maja 2012
Fantastycznie, że z maślanką. Robiłam podobne z mlekiem skondensowanym i jadłam z wyrzutami sumienia. To z... Czytaj całość »
Fantastycznie, że z maślanką. Robiłam podobne z mlekiem skondensowanym i jadłam z wyrzutami sumienia. To z maślanką zmniejszy wyrzuty do minimum. :DD
Już jest w ulubionych, a w niedzielę będzie na stole. Dziękuję.
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
Składniki