Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Lekka sałatka z kolorowymi oliwkami i ogórkiem"
Piękna pogoda, dużo wolnego, warto zjeść pyszny obiad w plenerze. Proponujemy...
Odsłon: 140
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 180
Piękna pogoda, dużo wolnego, warto zjeść pyszny obiad w plenerze. Proponujemy...
Odsłon: 140
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 180
Składniki
Sałatę podziel na liście, opłucz i osusz starannie. Porwij na mniejsze kawałki, ułóż w misce. Cebulę obierz, pokrój w krążki. Pomidorki opłucz, przekrój na połówki. Ogórek wyszoruj, pokrój w plasterki. Oliwki osącz z zalewy, pozostaw w całości lub pokrój w plasterki.
Pomidorki, oliwki, krążki cebuli i plasterki ogórka dodaj do sałaty. Skrop odrobiną oliwy oraz sokiem z cytryny, dopraw solą oraz pieprzem, wymieszaj.
porcje, czas ok. 15 min; porcja – 180 kcal, cena 2,30 zł.Źródło: Świat kobiety